2017-10-25

Hej alla kusiner och tremänningar!

Nu är det dags att titta på släktsidan igen. www.josefochelsa.se

Det har dröjt ett tag innan jag fått färdigt detta brev. Jag har kopplat av släktforskningen under sommaren men nu har jag läst om hur familjer registrerades i Stockholm. Det skedde inte i kyrkoförsamlingarna utan på rotekontor där man skulle anmäla sig vid flyttning En sökregister för många stadsdelar finns nu på internet för släktforskare och jag kan förhoppningsvis följa flera öden och trådar, där jag tappat tråden tidigare. Karl Johans bror Frans Oscar är ett sådant.

Den gångna sommaren har jag inte kunnat koncentrera mig på släktforskning. Jag har börjat med blomsterodlingar på gården och det har varit roligt men det tar ju tid. Jag hoppas emellertid på framtiden med släktforskning. Vi har gått med i den lokala släktforskningsföreningen och kanske får jag både hjälp och inspiration där. Jag skickar det här brevet ändå så ni ser att jag fortfarande kan sköta min dator.

Ett seminarium om hemsidan kanske vore roligt. Hemsidan är ju ganska snårig och det tar tid att gå igenom allt. Kanske ska vi ha seminariet i Västervik någon sommar? Det här är det 23:e släktbrevet och 2019 har det gått fem år sedan vi började. På en julträff som vi och våra barn med familjer hade på en gård i Vikmanshyttan, för några år sedan, hade vi ett sådant seminarium och det var lyckat med diskussioner om gamla tider. Vilket jubileum ska vi uppmärksamma med ett seminarium?

Det har rört sig på kontot. men kassan är vid god vigör.

Nordeakontot Josefochelsa 1821 20 55507

Redovisning:

Behållning 4 april:................................. 3351 kr

Intäkter
2017-04-09 Magnus.................................120 kr
2017-04-10 tio år Dagmar......................1200 kr

Kostnader
2017-08-21 Ljung till graven....................120 kr

Behållning 25 oktober:........................... 4551 kr

Kom med synpunkter och idéer! Dela med er genom att klicka på ”svara alla”!

Ha det bra!

Sten MY

webbsideredaktör