2014-02-13
Hej alla kusiner och barn!
 
Nu är det dags att titta på hemsidan igen. www.josefochelsa.se
Gunnars sida har fått en rejäl påfyllning och jag tyckte att jag hade för lite uppgifter om Elsas far Karl Johan och googlade honom och då hittade jag en doktorsavhandling från 2005 med massor av uppgifter som väl borde vara pålitliga. Jag lade in en kort resumé av hans liv på hans sida med en länk till en mer ostrukturerad plats där jag skrivit ner alla utdrag jag gjort som rör honom. även Elsa är kort omnämnd.
 
Barbro skickade några bilder enbart från sin egen familj och därför gjorde jag en egen sida för dem också som man kommer till från Gunnars sida eller efter ”inloggning”. De som vill ha med bilder och uppgifter från aktuella familjer får gärna det om ni skickar bilder med instruktioner vad det ska stå. Jag törs inte skriva själv om de levande.
 
Jag har försökt ordna en inloggning och det finns en fejkad men utan sekretess och diskriminering. Jag fattar inte PHP-programeringens finesser men jag gjorde det för några år sedan men det har fallit bort. Vi får väl nöja oss tills någon förbarmar sig eller jag får en kick.
 
Be gärna era barn och syskon att meddela mig så får de detta brev direkt - annars kan ni ju vidarebefordra om de är intresserade.
 
Jag har sett Magnus tips om TV-programmen on téets väg från Sydkina till Lhasa i Tibet. Spännande, vackert och informativt men lite ensidigt. Det handlar bara om jäst té som vi kallar svart men kineserna rött i kontrast med det ojästa gröna téet. Det rökta téet kom ju till av en olycka - när télagret brann upp fann man att rökt té var gott och nu är det det fuktiga téets transport ett halvår till Tibet som uppskattades så mycket att engelsmännen började odla det i Indien och på dåvarande Ceylon. Det blir också starkare både i koffeinhalt och smak - men då måste man ha socker och mjölk för att få det drickbart.
 
Kom med synpunkter och idéer! Dela med er genom att klicka på ”svara alla”!
 
Ha det bra!