Nutidens möten


Gå direkt till datum:
mars 2014 - Inger och Sten i Gyllbergen
17 maj - Cecilia och Magnus
6 juni - Magnus och Sten på Södermalm
7 juni f.m. förträff
7 juni e.m. släktmöte
30 augusti - Magnus och Sten med familjer i Tyresö
25 mars 2015 - Barbro och Sten i Luleå
4 maj 2015 - Lo, Bengt, Cecilia, Dagmar och Magnus i Stockholm
18 november 2015 - Sten, Barbro och Inger i Borlänge
2 augusti 2016 - Sascha och Magnus i Uddevalla
16-18 augusti 2016 - Magnus och Sten i Näshulta
1 juli 2018 - Magnus och Sten i Fagersta
1-3 juli 2018 - Magnus och Inger i Borlänge
september 2019 - Magnus och Barbro i Luleå

 

TILL PORTALSIDAN

o

o

tillbaka till menyn

tillbaka till menyn

tillbaka till menyn

tillbaka till menyn

Länk till inspelning av kusinträffens samtal
Vill du se fler bilder från kusinträffen den 7 juni så klicka här
tillbaka till menyn

 

 

 

Den 30 augusti samma år arrangerade Magnus en äventyrsutflykt till den Östra klövbergsgrottan vid Kalvfjärdens östra strand i Tyresö. Det blev en spännande upplevelse med grottkrypning, korvgrillning, bad och samvaro. En rad bilder togs som finns här bakom. Deltagare var i åldersordning Sten MY, Gittan, Magnus, Torbjörn, Mona, Torbjörns sambo Katta, Ged, Simon och Maja. Den äldste och den yngsta stannade och bevakade packningen. De övriga besökte bogrottan, spindelgrottan, stenåldersgrottan och kaninhålet och var ganska tagna efteråt.

tillbaka till menyn

 

 

 

Vintern 2015 blev kort. Sten och Birgitta ville förlänga vintern och reste med nattåget upp till Luleå och Vittangi i slutet av mars.
Vi stannade några dagar hos Barbro och Nils-Gustav i Luleå och fick se bland annat den gamla romanska kyrkan i världsarvet
Gammelstads kyrkstad.

tillbaka till menyn

 

 

 

Denna torsdagskväll den 4 juni samma år träffades Magnus och Lars-Olof, Bengt, Cecilia och Dagmar oplanerat i Sofiakyrkan för att lyssna till dikter av nobelpristagaren Tomas Tranströmer, lyssna till musik och se en bildutställning.

 

Se kyrkan
tillbaka till menyn

Onsdagen den 18 november 2015 var Barbro på besök hos Inger och Kjell i Borlänge. Hon hade med sig två gamla fotoalbum fulla med bilder från Josefs och Elsas uppväxt. Vi beslutade att träffas hemma hos Sten MY och Birgitta i Fagersta och då åt vi en god vegetarisk lunch, talade om släktförhållanden och fick en god kaka till kaffet.

tillbaka till menyn

Den 2 augusti hälsade Magnus och Lisa på hos Sascha och Charlotte i Uddevalla. De har ett fritidshus uppe i en en hög sluttning ner mot Havstensfjorden med en härlig utsikt. Meningen var att lämna över den pianostol, som förr fanns hemma hos Elsa och Josef. Bosse hade tydligen haft den efter det och nu skulle Sascha få den eftersom han spelar mycket piano.
tillbaka till menyn

Magnus och Sten har länge talat om att vandra tillsammans på Sörmlandsleden och nu har det blivit av. Tisdagen den 16 augusti tog Gittan och Sten bilen till Magnus och Lisas torp i Näshulta socken söder om Eskilstuna. De har haft torpet i drygt 20 år och det var mycket trivsamt. Vattenkran på gården och torrdass bakom knuten. Stora odlingar av grönsaker imponerade. Det var gott om utrymme inomhus och Gittan och jag fick en egen våning. Redan första dagen hann vi vandra runt i de bergiga skogsmarkerna och besöka Prästsjön, uppkallad av munkarna på Julita Kloster och till Holmsjön med bad och matsäck. Andra dagen gick vi längs Sörmlandsleden utmed Näshultasjön i härliga kohagar med 37 grader varmt tunnbad efteråt. Vi blev bortskämda bra planering och god mat
tillbaka till menyn

Lisa och Magnus hälsar på hemma hos Birgitta och Sten i Fagersta söndagen den 1 juli 2018. Det blev ett trevligt återseende med lunch och eftermiddagskaffe med tårta innan de fortsatte till Inger och Kjell i Borlänge. Frågan väcktes om det finns någon i släkten som är intresserad av alla de minnessaker som Bosse och Maj-Britt efterlämnat eller om de ska slängas efter det att antikvariat och vintageaffärer fått sitt. Magnus ska göra iordning en innehållsförteckning att titta på.Magnus berättar: "Kusinträffen fortsatte hos Inger och Kjell i Borlänge. De har det också bra. Tassade på tegelgolv i deras hus och njöt av Ingers mat . Vi gjorde utflykter till Frostbrunnsdalen och till Tuna Hästberg där Kjell har sina rötter, med gruva och Inger och Kjells badsjö. Stenblocket som Inger och jag sitter vid ligger i centrumparken".


tillbaka till menyn

Magnus berättar den 24 september: En annan har ju varit på “pilgrimsvandring” i Rallarnas och morbror Bosses spår mellan Gällivare och Porjus. På vägen dit stannade jag en dag i Luleå och fick träffa Barbro.

tillbaka till menyn

Till de gamla fotografierna

tillbaka till menyn