Margareta (1918-1988) föddes i Vadstena och bodde både i Strängnäs och Piteå innan familjen landade i Västervik.

Hon studerade på gymnasiets latinlinje, var då intresserad av föreningslivet vilket ”ÄBURV” :s stadgar visade, där Margareta var sekreterare (Älska Bridge Utan Räkenskap Vänner), 1933-34.

1937 blev hon student

Två stora syskon och sedan två yngre syskon fullbordade syskonskaran.

Margareta var en bokälskare och valde att studera på Bibliotekshögskolan i Borås, var aktiv i Biblioteksföreningen och där mötte hon sitt livs kärlek, Anders Malmström, som var revisor i samma förening. Bröllop 1944, med syskon, svågrar och vänner

Margareta, med sin allmänbildning och med stor läslust älskade att hjälpa både skolelever och vuxna i sin gärning som bibliotekarie. Hon hade alltid en hög med böcker på nattygsbordet, en del snabbläste hon för att kunna rekommendera, och då läste hon lite i början, för att se hur lätt man kom in i boken, lite i mitten för att se om läsupplevelsen höll i sig och lite i slutet .

Margareta och Anders fick fyra barn, Lars-Olof född 1945; Bengt född 1946; Cecilia född 1950 och Dagmar född 1953.

Mellan 1973 och 1988 fick hon 12 barnbarn som alla bodde i närheten, vilken var en stor lycka.

Margareta upptäckte gärna andra länder tillsammans med Anders, dels cyklade de i Danmark och dels bilade de i Europa, där de gärna följde romerska lämningar, men även grekiska. Hon tyckte om att deklamera dikter och skriva tal på hexameter.

1986 fick hon brevkontakt med en ditintills okänd kusin från Amerika. Karen, dotter till Josefs bror David som utvandrade till Amerika i början av 1900-talet.


brevet i maskinskrift

 

 

Bilder från Bosses album: