2021-10-29

Hej alla kusiner och tremänningar!

Som ni vet har jag sedan en tid tillbaka gått igenom gamla släktbrev. Min dotter Mona vill gärna bevara dem och det låter väl bra. Nu återstår bara vem som vill ha hand om ekonomin och eventuella ändringar i programmeringen. Är du inspirerad så hör av dig.

Nu har jag hittat några brev från hösten 1912. Det är Elsa som skriver några känslosamma brev till Josef från Trångsund i Karelen. Det var spännande att läsa. josefsbrev

Jakten på Cyrus fortsätter. Cyrus är ju vår mormor och farmor Elsas äldsta bror. För något år sedan fick jag kontakt med förbundssekreteraren i metodistförbundet i Finland som ville hjälpa till men hon svarade inte på mitt sista brev så jag hade givit upp hoppet om spår. Lagom till detta brev fick jag ett brev från henne där hon ber om ursäkt. Hon hittade mitt epostbrev när hon rensade i sina gamla. Nu har hon kollat och har tagit kontakt med en metodistpastor i Helsingfors där Cyrus varit församlingsföreståndare 1904. Kanske han har uppgifter i sina arkiv. Han har fått min epostadress och jag har hans och om några veckor kontaktar jag honom om han inte har hört av sig.

Nordeakontot Josefochelsa 1821 20 55507

Redovisning:

Behållning den 19 februari..................... 6438 kr

Intäkter...........................................................0 kr

Kostnader.......................................................0 kr

Behållning den 29 oktober.......................6438 kr

Kom med synpunkter och idéer! Dela med er genom att klicka på ”svara alla” i ebrevet!

Ha det bra!

Sten Mu Yu

webbsideredaktör